Döven: "Demiryolunu yarının işi olarak görüyoruz."

Reysaş Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Reysaş Grubu olarak demiryolunu çok önemsediklerini söyleyerek, “Demiryolunu yarının işi olarak görerek yatırımlarımıza devam ediyoruz. 230 adet vagon, 650 adet konteyner, 3 adet toplifter ve 1 adet manevra makinesi ve şu anda faal olarak çalışan Köseköy İzmit ile Taşkent Mersin’deki 2 adet istasyonumuz ile demiryolu sektörüne hizmet veriyoruz” dedi.

Reysaş Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, demiryolunu yarının işi olarak gördüklerini ve bu nedenle yatırımlarına devam ettiklerini ifade ederek, “Demiryolu taşımacılığın- da istasyon ve çeşitli tip üst yapı, vagon ve yükleme ekipmanları yatırımlarımız bulunuyor. Reysaş olarak depolama kapasitemiz, demiryolu istasyonlarımız ve üst yapı ekipmanlarımız, karayolu filomuz ile proje taşımacılığında multi- modal taşıma hizmeti vererek bu hizmeti depolama altyapımız ile birleştirerek, müşteriye özel yapılan yatırımlarla müşterilerimize katkı değer sağlayan çözümler üretiyoruz. Özellikle demiryolu ve multimodal taşımacılık ile karbon salınımında önemli bir paya sahip olan lojistik sektöründe, karbon salınımının azaltılmasına da bu anlamda faydalı oluyoruz” dedi.

 

“YATIRIM HEDEFİMİZ 315 MİLYON TL”


Döven, “Reysaş olarak, Türkiye çapın- da yaklaşık olarak 5 milyon metreküp kapasiteye sahip 15 adet devam eden depo inşaatımız, halen çalış- makta olan Hilton otelimizin 2’ncisinin Eskişehir’de devam eden inşaatı ve İstanbul Çamlıca’daki 2 adet ofis binası inşaatı yatırımlarımız mevcut. Yurtdışında ise İngiltere, Belçika, Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Polonya’daki demiryolu yatırımlarımı- zın 2016 yılı içerisinde yaklaşık yüzde 45 büyümesini öngörüyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı yatırım toplamı planımız 2016 yılı için yaklaşık 315 milyon TL olacak” diye konuştu.

Reysaş Lojistik’in depoları yapılırken mimari ve mühendislik tasarımı açısından mamüle zarar vermeden tavandan ve yanlardan tam anlamıyla aydınlatmayı sağlayan, karbon emis- yonu sertifikası çalışmalarını yapan tek şirket olduğunu belirten Döven, “Birçok şirket karbon emisyonunu bilmezken, Reysaş bu çalışmaları yapan tek kuruluş. Ayrıca 2007 yılında Türkiye’de motorin yerine LNG (sıvılaştırılmış do- ğalgaz) ve CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ile çalışan ilk çekicileri dizayn ettik ve bunun patentini aldık” şeklinde konuştu.