Reysaş Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Reysaş Lojistik olarak çevreye duyarlı, enerji tasarrufu yapan, verimliliği ve yaşanılabilir toprakları sağlamayı hedefleyen, çevre kirliliğini önleyen, karbon salınımının azalmasına katkıda bulunan inovatif uygulamalara yatırım yaptıklarını söyledi.
Reysaş Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, yurti- çinde Marmara Denizi geçişlerinde karayolu tankerlerini Ro-Ro ile geçirerek intermodal taşımacılığı özellikle tehlikeli madde taşımacılığında kullandıklarını söyleyerek, “Reysaş Lojistik, çevreye duyarlı, enerji tasar- rufu yapan, verimliliği ve yaşanılabilir toprakları sağlamayı hedefleyen, çevre kirliliğini önleyen, karbon salı- nımının azalmasına katkıda bulunan inovatif uygulamalara yatırım yapan ve bu anlamda fark yaratan bir lojistik şirketi. Bu kapsamda karbon emisyonu sertifikası çalışmalarını başlattık” dedi.
Türkiye’nin halka açık ilk lojistik firması olarak, en büyük 500 şirketi arasında yer alan ve bugün dünyanın dev şir- ketlerine, 2 binden fazla çalışanı ve bin 200 araçlık özmal kara nakliye filosu ile anahtar teslimi ve müşteriye özel lojistik hizmeti sunan Reysaş Lojistik’in her gün 4 binden fazla noktaya kara lojistik hizmeti götürdüğünü ifade etti.
Döven, sözlerine şöyle devam etti: “Dev kara nakliye filosunun yanı sıra 500 adede ulaşan demiryolu vagonu ve 3 tren istasyonu bulunan Durmuş Döven şirketimiz, ülkemizin demiryollarına da en yüksek miktarda yatırım yapan özel sektör şirketi. Demiryolu operasyonlarını tek bir çatı altında toplayarak ayrı bir şirket kurma ve uluslararası taşımalarda kendi trenini hareket ettirme adına altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sadece Türkiye’de değil yurtdışında da lojistik aktivitelerini yürüten şirketimiz, başta otomotiv sanayi olmak üzere birçok sektöre uluslararası nakliye hizmeti de veriyor. Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesine fulltruck ve parsiyel taşıma hizmeti gerçekleştiriyoruz. Son yıllar- da demiryolu üst yapısı, vagon ve istasyonlara ciddi yatırımlar yaptık ve kendi istasyonlarımızda elleçleme hizmetleri veriyoruz.”
Son dönemlerde depo yatırımlarına ve demiryolu taşımacılığına ağırlık ver- diklerinin altını çizen Döven, “Bundan sonraki süreçte de benzer politikalar ile yatırımlarımıza devam edeceğiz. Intermodal ve multimodal taşımacılık olarak baktığımızda demiryolu ve karayolu modlarını birlikte kullanarak gerçekleştirdiğimiz taşıma miktarı 995 milyon ton-km. Son 10 yıldır devam eden depo yatı- rımlarımız son 5 yılda artarak devam etti. Bunlara ilave olarak demiryolunda üstyapı ekipmanları, vagon, istasyon ve özellikle de yeşil lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan depolarımızın çatılarımızda güneş enerjisinden elekt- rik üretimi ve doğalgazın ağır ticari vasıtalarda kullanımı ile ilgili yatırımları- mız devam etti. Depo çatısında güneş panelleri ile elektrik üretimi yapan Türkiye’de çatı üzerinde kurulmuş ilk ve en büyük GES tesisini hizmete alan firmasıyız. Depo sayımızın fazlalığı ve depo yatırımlarımızın devam etmesi sebebiyle 2016 ve takip eden yıllarda bu güneş enerjisi yatırımlarımız da devam edecek. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte kapalı depo alanımızı 1 milyon metrekareye çıkarma hedefimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.